Verzending op dezelfde (voor 17:00 uur) of eerstvolgende werkdag.

single-shop-banner

De Heerlijke Gezondheid van Olijfolie: Rabo/Cola de Toro: Een Spaans Herfstgerecht (met onze Virgen Extra)

Herfst is het perfecte seizoen om te genieten van verwarmende gerechten zoals stoofschotels en wat is beter dan dat te doen met minstens een scheutje Olijfolie Virgen Extra? Cola / Rabo de Toro is een Spaanse klassieker, een stoofschotel van Ossen(voorheen stieren-)staart.

In dit gerecht gebruiken we de Manzanilla Aloreña Virgen Extra olijfolie om alles aan de gang te krijgen. Onze olijfolie komt rechtstreeks van kleinschalig werkende Spaanse boeren en biedt niet alleen een onweerstaanbare smaak, maar ook tal van gezondheidsvoordelen.

Waarom Kiezen voor Onze Manzanilla Aloreña Olijfolie?

Er zijn veel redenen om onze olijfolie te verkiezen boven die van de supermarkt. Hier zijn een paar voordelen van onze Manzanilla Aloreña Olijfolie Virgen Extra uit Casarabonela:

  • Rechtstreeks van de Boer : Onze olijfolie kopen we rechtstreeks in bij kleine boeren. Hiermee houden we samen de authentieke productie overeind, en daarmee de beschikbaarheid van de allerbeste olijfolie, zoals de Spanjaarden vinden dat olijfolie moet zijn.
  • Versheid: Onze olijfolie is vers en vol van smaak, ideaal voor herfstgerechten.
  • Antioxidanten: Virgen Extra Olijfolie zit boordevol antioxidanten die bijdragen aan een gezonde levensstijl. Bij het proeven van de olijfolie krijg je de kriebel in de keel, een teken dat deze vol zit met antioxidanten. Lees hier meer over antioxidanten in olijfolie
  • Gezondheid: Het gebruik van olijfolie kan helpen bij het verlagen van cholesterol en het bevorderen van de spijsvertering.

Zoals de Spanjaarden zeggen: “Er is niets beter dan olijfolie om je gerechten op smaak te brengen!”

Herfstgerecht: Rabo/Cola de Toro (Stoof van Ossenstaart)

Nu je weet waarom je voor onze olijfolie kiest, laten we een klassiek Spaans gerecht maken dat je zal verwarmen als de temperaturen beginnen te dalen: Rabo of Cola de Toro.

Ingrediënten:

  • 1,5 kg ossenstaart
  • 2 middelgrote wortelen, geschild en in grove stukken
  • 1 grotte ui, in grove stukken
  • 2 tomaten geraspt (zijn ze ook meteen ontveld)
  • 1 prei, gehalveerd in grove stukken
  • 3 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 1 glas Brandy
  • 1 glas rode spaanse stevige wijn
  • 2 kruidnagelen
  • Zwarte peperkorrels
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • water
  • bloem & gemalen peper
  • 1 tot 2 bouillonblokjes
  • Zout en Manzanilla Aloreña Olijfolie Virgen Extra
  • Verse Rozemarijn

Bereidingswijze:

  1. Rol de staartstukken door een mengsel van bloem en gemalen peper
  2. Olijfolie in de hete pan, en schroei de staartstukken dicht aan alle kanten en bak ze bruin. Neem hier de tijd voor. Voeg als je verschillende batches bakt, tussendoor wat nieuwe olijfolie toe
  3. Haal ze uit de pan en houd de staartstukken warm
  4. Bak de groenten in grote parten in de pan, in wat achterbleef tot ze gaan kleuren (ui, knoflook, prei, bleekselderij en wortel)
  5. Voeg de kruiden en suiker toe
  6. Voeg de geraspte tomaten toe en laat het wat inkoken
  7. Leg nu de staartstukken bij de groenten in de pan en roer door
  8. De brandy of cognac erover en evt. flamberen
  9. Schenk een flink glas wijn bij het geheel
  10. Bouillonblokjes en water toevoegen tot het vlees onder staat
  11. Verdeel wat rozemarijn over het gerecht
  12. Dek het gerecht af met bakpapier en daarover de deksel
  13. Gaar het vlees 3,5 uur in de oven op 160 graden tot het vlees makkelijk van het bot loskomt.
  14. Verwijder de ossenstaartstukken (en loskomend vlees) en houd ze apart en warm. De saus kun je pureren met een staafmixer maar dit hoeft niet. Als het goed is zijn de grote stukken groenten intact gebleven tijdens het garen in de oven. Als je de saus wilt inkoken kan dat, haal dan wel de groenten en het vlees uit de pan.
  15. Leg de staartstukken en groenten weer in de saus, saus of peper toevoegen naar smaak.
  16. Ja, en dan nu de stap die je niet wilt, maar het gerecht wel nóg lekkerder maakt: bewaar het tot de volgende dag, dan zijn de smaken nog meer bij elkaar gekomen. . . . (je mag stap 16 overslaan hoor :))
  17. Serveer het gerecht met het vlees nog aan de botjes. lekker met aardappels, frietjes of aardappelpuree.

Dit gerecht is perfect voor een gezellige herfstmaaltijd en biedt een smaakvolle ervaring die je meevoert naar Spanje!

Proef het Verschil

Dus waar wacht je nog op? Probeer onze Manzanilla Aloreña Olijfolie Virgen Extra in dit gerecht. Maak jouw herfstgerechten extra speciaal met onze frisse, romige olijfolie, rechtstreeks van de boeren uit Casarabonela.

Laat Ons Weten

Heb je dit recept geprobeerd? Deel jouw ervaringen met ons op sociale media! We zijn benieuwd naar jouw favoriete manier om olijfolie te gebruiken. En wie weet, misschien inspireer je wel andere olijfolie-liefhebbers!

Bronvermelding : Heel veel Google en Youtube bracht me uiteindelijk bij het overzichtelijke recept van Omar Allibhoy – The Spanish Chef. Voor wie liever beelden ziet bij het koken: https://www.youtube.com/watch?v=dqF1cHUi-ow

About The Author

Renée

Comments are closed.