single-shop-banner

De lekkerste Hummus maak je zelf

Heerlijk, Hummus. Het scoort hoog om verschillende smakelijke redenen: Het is Mediterraan, vegetarisch en dipbaar, ontzettend gezond en past perfect op de fingerfood- & tapastafel. Hummus is een gezonde snack: Kikkererwten zijn (net als andere peulvruchten) heel voedzaam. Ze bevatten supertrage koolhydraten; je bloedsuikerspiegel krijgt er geen ongewenst piek van.

Veel mensen kopen Hummus kant en klaar in de winkel omdat ze misschien helemaal niet weten hoe makkelijk het is om zelf klaar te maken. Je kunt het op minstens zoveel manieren bereiden als dat je het kunt schrijven (Hoemoes/humus/hummus) en uitspreken (hoemoes, hummiss, goemoes)

INGREDIENTEN

  • 2 blikken kikkererwten à 400 g, uitgelekt ( 450 g uitgelekte kikkererwten als je ze zelf weekt en kookt)
  • 2 eetlepels tahin
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 theelepels komijn
  • 10 eetlepels Olivarera olijfolie
  • Sap van 2 citroenen
  • Peper en zout naar smaak

BEREIDING

  1. Kies je voor gedroogde kikkererwten, wel deze dan de avond van tevoren in een ruime hoeveelheid koud water. Op de dag zelf kook je ze ongeveer 1.5 uur in een ruime pan met water.
  2. Doe de gekookte en/of uitgelekte kikkererwten, tahin, knoflook en komijnpoeder in een foodprocessor of keukenmachine en mix.
  3. Voeg hieraan de citroensap, Olivarera olijfolie en naar smaak peper en zout toe.
  4. Mix het geheel goed door elkaar.
  5. Vind je de hummus nog niet smeuïg genoeg, voeg dan nog wat koud water toe.
  6. Is de Hummus klaar? Schep het op een bord en maak er pieken op en kuiltjes in met je lepel.
  7. Giet er nog wat Olivarera Olijfolie overheen om het af te maken.

Variatietips: met Hummus kun je eindeloos variëren. Mix ook eens geroosterde paprika’s en een pepertje mee. Of wat dacht je van een rode biet of avocado & koriander? Je kunt er zo ontzettend veel kanten mee op dat Hummus je nooit zal gaan vervelen. En het is nog gezond ook.

Eet Smakelijk!

Wil je meer Recepten?!

Geroosterde Aubergines met Muntolie
Chocolate Chip cookies
Hummus
Bizcocho de limon, spaanse sponscake met olijfolie
Perfecte Steaks volgens de Vleeschmeester
Zelf Kruidenolie maken
Conserveren in Olijfolie
Pimientos de Padron
Pan con Tomate, ajo y jamón

Over de auteur

Renée

Laat een antwoord achter