Verzending op dezelfde (voor 17:00 uur) of eerstvolgende werkdag.

single-shop-banner

Día de todos los Santos

1 november is aangebroken, de dag na Halloween, Allerheiligen. In een katholiek land als Spanje is viert vrijwel iedereen Día de los Santos en staan diegenen centraal die niet meer met ons zijn en van wie we mogen aannemen dat zij de hemel hebben bereikt. Hoewel heiligverklaarde heiligen worden gevierd met hun individuele feestdag (San Juan bijvoorbeeld) hebben heiligen die niet verklaard zijn geen specifieke viering. Allerheiligen erkent degenen wiens heiligheid alleen bij God bekend is.

Dit is de dag onze overleden dierbaren te eren en te herdenken. De dagen voorafgaand worden graven netjes gemaakt. Op Allerheiligen zelf brengt menigeen een bezoek aan de begraafplaats met een bloemengroet. Hoe mooier en groter, hoe beter lijkt wel. Kosten nog moeite worden gespaard om indruk te maken, niet in de laatste plaats op wie nog wel op deze wereld is.
Daarnaast is het in Spanje ook een traditie om het toneelstuk Don Juan Tenorio van José Zorrilla in theaters op te voeren. Meer hierover: https://hispania-valencia.com/en/don-juan-tenorio-clasico-todos-los-santos/

Bij deze dag hoort tenslotte ook een speciale zoetigheid met marsepein: Hueso de Santo. Mocht je die willen proberen vandaag, ze zijn verkrijgbaar bij Iberica la Española in Rotterdam.

Over de auteur

Renée

Comments are closed.