single-shop-banner

Olive oil, your cat also stays healthy

Olijfolie wordt tegenwoordig heel populair bestempeld als Superfood. Het bevat gezonde verzadigde vetten, die goed zorgen voor de hart- en bloedvaten en ook voor de gezondheid van je hersenen. En of het superfoodgebeuren nu een hype is of niet: Talloze studies en onderzoeken hebben inmiddels aangetoond dat olijfolie goed voor je is, het staat in de Schijf van Vijf, en “Gezond eten met de Schijf van Vijf is goed voor je lijf.”
En als mensen ernaar streven zo gezond mogelijk te leven, willen zij ook niets minder dan dat voor hun favoriete huisdier. Biologische verse Extra Virgen olijfolie heeft een frisse natuurlijke smaak, een plezier voor de smaakpapillen van je kat. In dit artikel gaan we de voordelen van Extra Virgin Olijfolie voor je kat eens doornemen. Je zult zien dat deze  “luxe” optie in het dieet van je poezenbeest vele gezondheidsvoordelen oplevert:

  • Olijfolie bevat krachtige antioxidanten, polyfenolen en vitamine E, die helpen het immuunsysteem van je kat te verbeteren
  • De enkelvoudige onverzadigde vetten verkleinen de de kans op hart- en vaatziekten en diabetes.
  • Diezelfde enkelvoudige onverzadigde vetten helpen bij gewichtsverlies. Wist je dat obesitas een groot gezondheidsrisico voor katten is? Het vergroot de kans op een beroerte.

Wat gaan we behandelen met Olijfolie?

Om te beginnen: Olijfolie werkt ontstekingsremmend. Het antioxidant oleocanthal doet hetzelfde als de ontstekingsremmende pijnstiller ibuprofen. Natuurlijk ga je als hij/zij ziek is en niet fit oogt met je kat langs de dierenarts en neem je geen enkel risico. Maar goed, olijfolie, ontstekingsremmend, het is maar dat je het weet.

 

Ook helpt olijfolie obstipatie bij katten te voorkomen. Katten kunnen o.a. last van verstopping hebben omdat hun dieet niet veel vezels bevat of doordat het darmsysteem niet goed werkt. Of ze raken verstopt door het eten van muizen of vogeltjes in het wild.  Als remedie kun je olijfolie geven, die de ontlasting stimuleert en zachter maakt. De kat zal zich er makkelijker van ontdoen. Raadpleeg bij twijfel of chronische verstopping wel altijd de dierenarts!

Olijfolie is ook een prima hulp bij zogenaamde haarbal obstipatie.
“Klinkt vervelend!”
“Prrrrrrmiaauw ja, is het ook…..”
Dat je kat er altijd tip-top en “gelikt” bij zit heeft een keerzijde. Want alle verzorging wordt uitgevoerd met de tong, die met het ruwe oppervlak heel veel haartjes mee naar binnen neemt. Wat niet af en toe na een hoop gekokhals uitgespuugd wordt, hoopt zich op tot een in het maag-darmkanaal dwarszittende haarbal. Een beetje olijfolie door de maaltijd wordt in dit geval door artsen ook wel geadviseerd om dergelijke problemen te voorkomen of op te lossen.

Tenslotte bevordert olijfolie  de glans en zachtheid van de vacht, dankzij de hydraterende eigenschappen. De gezonde vetten houden de vacht mooi en vrij van irritaties. En dat is wat je kat wil, en wat jij wilt. Want niks kroelt zo lekker als een gladde, volle, zachte kattenvacht.

Hoe en waar dit wondermiddel?

Biologische extra virgin olijfolie is dus niet alleen supergezond voor mensen, ook katten (en honden) profiteren ervan. Het is toegankelijk en betaalbaar: Olivarera heeft (h)eerlijke olijfolie voor mens en dier. Zorg dat je het altijd in huis hebt en meng 3 x per week een eetlepel door de poezenmaaltijd, even goed roeren zodat elke druppel opgenomen wordt. Dat is alles!

 

 

 

About The Author

seabitdemo

There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour, or randomised words which don't look even slightly believable.

Leave a Reply