single-shop-banner

Extra vierge

De allerbeste extra vierge olijfolie kopen

Extra vierge olie is de allerbeste olijfolie die er bestaat. Deze olie is namelijk onbewerkt en staat voor de hoogste kwaliteit. In onze webshop is alleen olijfolie te vinden die is geproduceerd volgens de Spaanse E.V.O.O-richtlijnen. Dit wel zeggen dat alle olijven met de hand zijn geplekt. Zodra er een olijf overrijp is wordt deze niet gebruikt. Alleen wanneer de olijf nog groen is komt er de juiste smaak vanaf. Olijven staan erom bekend dat ze na de pluk snel gaan fermenteren. Dit is de reden waarom wij waken voor een snel oogst- en transportproces. Zodra er is geoogst worden de olijven zo snel mogelijk getransporteerd. Daarna wordt de olijven verwerkt tot olijfolie. Dit gebeurt allemaal op dezelfde dag. Wilt u ook snel olijfolie in huis? Bestel olijfolie dan in onze webshop!

Extra Virgin Olijfolie Gil Luna 5L

Exclusieve distributeur van olijfolie extra vierge Gil Luna

Met trots mogen wij ons exclusieve distributeur van Gil Luna noemen. Deze extra vierge biologische olijfolie is afkomstig uit natuurgebied La Sierra de las Nieves. Het productieproces in handen van de familie Gil Luna. Zij zijn verantwoordelijk voor de teelt, oogst en het persen van de olijven tot olie. Er worden verschillende olijfsoorten voor deze olie gebruikt, namelijk Hojiblance, Picual en Zorzalena. Deze variant van Gil Luna wordt door veel kenners geroemd om de harmonieuze smaaksensatie. De olijfolie is groen en goud van kleur. Wist u dat het zuurgehalte maar op 0,29% ligt? Dit is opvallend laag in vergelijking met andere olijfolie soorten. De kwaliteit van deze extra vierge olijfolie ligt echt in de top. Niet voor niets staan er namelijk al drie prijzen op de naam van deze olijfolie. Ga voor extra vierge olijfolie met een authentieke smaak door deze te bestellen in de webshop.

Van vermalen pasta tot extra vierge olijfolie

Om u te kunnen voorzien van de heerlijkste extra vierge olijfolie worden in Spanje eerst alle takken en blaadjes verwijderen. Vervolgens worden de olijven schoongemaakt en gaan ze in de molen waarna een pasta ontstaat. Er wordt gebruik gemaakt van een pers en centrifuge waardoor water en olie van elkaar worden gescheiden. Daarna wordt de pasta opgewarmd waarna het product ontstaat die u onze webshop kunt vinden. Alle olijfolie die een zuurgehalte lager dan 0,8% heeft, mag extra vierge olijfolie worden genoemd. U vindt in ons assortiment alleen olijfolie met een zuurtegraad lager dan 0,5%. Wij hechten er namelijk veel belang aan om de olijven op dezelfde dag te verwerken. Dit zorgt er mede voor dat de zuurtegraad laag blijft. Wilt u meer weten? Kom in contact door ons te mailen of volg ons op onze social media kanalen.