Verzending op dezelfde (voor 17:00 uur) of eerstvolgende werkdag.

single-shop-banner

Kies jij voor Biologisch of Niet Biologisch?

De biologische Gil Luna olijfolie is inmiddels een enorme hit in Nederland, niet in de laatste plaats vanwege de vele klanten die een olijfboom adopteren in de biologische olijfgaard van Cristóbal en Mariló Gil Luna. Deze biologische olie heeft prijzen gewonnen en onze vaste klanten zijn er gek op. Hij wordt gemaakt van de olijven uit de eigen olijfgaarden van Gil Luna.

En nu hebben we een tweede olijfolie uit dezelfde molen in de winkel. Oro Liquido, extra vierge olijfolie gemaakt door Gil Luna, van dezelfde olijfsoorten, maar niet biologisch gecertificeerd.

Hoe zit dat? Als Cristóbal klaar is met zijn eigen biologische oogst, mogen alle boeren van het dorp met hun eigen olijven naar de molen komen. Er wordt streng gecontroleerd of ze vers geplukt zijn en op dezelfde dag aangeleverd worden. Alleen dan kan Cristóbal er een mooie virgen extra olijfolie van maken waar hij zijn naam aan wil verbinden. Deze olie kan hij alleen niet biologisch certificeren omdat daarvoor elke olijfgaard waar de oogst vandaan komt moet worden gecertificeerd. Daar is vaak geen geld voor, en soms gaat het om maar weinig bomen die iemand heeft, het loont de moeite niet. Maar dat wil niet zeggen dat er niet biologisch wordt gewerkt. Of dat de olijfolie niet goed is. Hij is heerlijk! En het leuke is, dankzij de inspanning van Gil Luna om er een mooie olijfolie van te maken, die je echt eens moet proberen, heeft het hele dorp profijt van de molen en kan men er wat aan verdienen. En omdat hij niet biologisch gecertificeerd is, is deze olijfolie iets voordeliger geprijsd, en dat is soms ook wel eens lekker!

Olivarera is exclusief distributeur van Gil Luna in Nederland. De niet biologische olijfolie van Gil Luna is verkrijgbaar in 5L, 2L, 1L en 500ml verpakking. www.olivarera.nl/winkel

Over de auteur

Renée

Laat een antwoord achter