single-shop-banner

Manzanilla Aloreña olijven oogsten in Tolóx

Bij de Olivarera finca bij Paul en Lenka in Tolóx zijn de eerste Manzanilla Aloreña olijven begin september al met de hand geplukt. Deze gaan niet in de molen voor olijfolie, maar worden bewerkt tot tafelolijven. De olijven worden gesorteerd op grootte en twee dagen in een zoutwatermengsel gelegd. Dit hoeft maar kort bij de Manzanilla Aloreña olijf, in tegenstelling tot andere olijfrassen, waar de olijven soms wel een half jaar zoutwaterbad of een chemische behandeling nodig hebben om van de bitterheid af te komen.

Na het zoutbad worden de olijven gewassen, manueel gespleten en in de marinade gezet. Het precieze recept verschilt per producent en is het geheim van de chef 🙂 Wat je er zeker in terugvindt is venkel, tijm, knoflook en rode paprika. De tafelolijven uit Álora komen met de nieuwe olijfolie naar Nederland in november/december en zijn vanaf dat moment ook weer te koop in de webshop.

 
https://olivarera.nl/product/olijven-manzanilla-alorena-dop-manzanoliva-550g/

Over de auteur

Renée Ranti-Prins

Laat een antwoord achter