single-shop-banner

Olijfolie – ook heel gezond voor de hond

Heel apart misschien weer dit verhaal, maar op de website van gezondehuisdieren.nl vond ik een paar blogs over de toepassing van olijfolie voor huisdieren. Daar staan allerlei methodes waarmee je hem of haar met olijfolie helpt een optimale gezondheid te behouden. En ook al vind ik dat je Olivarera Olijfolie gewoon zelf moet eten dacht ik hierover: “Weet je, delen kan geen kwaad.”
Dus lees mee: Voordelen van olijfolie voor je trouwste viervoeter!​

Voor een gezonde vacht en huid

Olijfolie hond

Heeft jouw hond last van huidproblemen of een doffe vacht, met misschien een zelfs een muffe geur? Dat is toch zielig…. Het is een idee om te kijken of olijfolie daarbij kan helpen. Want wist je dat je olijfolie prima kunt toevoegen aan het dieet van je hond, omdat het in de meeste gevallen ook voor hem of haar ontzettend gezond is? Symptomen zoals een doffe vacht , droge huid of haaruitval kunnen erop wijzen dat uw hond is niet de juiste vitaminen en voedingsstoffen binnenkrijgt. Olijfolie bevat essentiële vetzuren. Honden produceren deze vetzuren niet zelf en dus zijn het cruciale elementen voor gezonde, evenwichtige voeding. Olijfolie is een effectieve behandeling gebleken voor een doffe vacht. Snel uitproberen dus en zie dat dier weer glanzen!

Aan de slag, houd rekening met het volgende:

  • Kies voor extra virgen olijfolie omdat deze olijfolie fris is en minder zuur bevat. (olijfolie van Olivarera heeft een extra laag zuurgehalte en is zeer geschikt!)
  • Houd je aan de volgende dosering: Per 20 pond lichaamsgewicht – max. 1 theelepel per maaltijd! Je mengt de olijfolie mengen met het nat- of droogvoer.
  • Als je olijfolie toevoegt aan het hondenmenu ga je snel zien dat de huid en vacht van je hond mooier, zachter en glanzender worden.
  • Insmeren is niet nodig. Dat geeft in de eerste plaats een zooitje, en als hij besluit zich schoon te likken, krijgt hij al snel meer binnen dan de theelepel van zoeven.
  • Toch insmeren? Maak de vacht van de hond nat, smeer en kam, laat ongeveer 20 minuten intrekken en spoel het dan weer goed uit.
  • Je kunt ook een drupje olijfolie gebruiken om een klit mee uit te kammen. Spoel de olie daarna weer uit het haar.
olijfolie hond olivarera

Let op: Olijfolie is niet geschikt voor elke hond

Blijf altijd polsen of hij goed reageert. Er zijn natuurlijk honden die je beter geen olijfolie kunt geven bij de maaltijd. Heeft je pup een gevoelig darmstelsel, of heb je een zieke hond, die spuugt of diarree heeft, dan is olijfolie in het dieet geen goed idee. Beweegt je hond vanwege medische oorzaken niet genoeg? Dan  kun je ook beter oppassen met olijfolie, overleg in dat geval eerst met de huisarts wat je viervoeter nodig heeft.

Als je merkt dat de hond er niet goed op reageert, stop er dan weer mee.
Het is belangrijk dat je goed in de gaten houdt of je hond positief op de olijfolie reageert. Gebruik het met mate, wanneer het om je hond gaat, en gebruik het alleen als je zeker weet dat hij of zij er gezonder van wordt. Bezoek bij twijfels over de gezondheid van uw huisdier altijd de huisarts.

Olivarera olijfolie is voor ons in elk geval de lekkerste olijfolie voor op tafel en in de keuken. Dat het ook zo goed voor honden blijkt te zijn, wilden we toch echt even delen, want dat is toch mooi meegenomen!

 

Over de auteur

Renée

Laat een antwoord achter