single-shop-banner

Olivarera’s Aloë Vera – opgegroeid in Andalusië

Dat wij af en toe een groen zijpad nemen weten jullie zo langzamerhand wel. We nemen jullie graag mee op ontdekkingsreis door Andalusië, langs de imker, de geitenkaasboer en diverse mooie plaatsen om te bezoeken. Dit keer een kijkje op onze bijna helemaal off-the-grid-finca in Tolóx. Alleen voor water hebben we een zelf aangelegde leiding lopen, waarmee we via Tolóx water uit La Sierra de las Nieves mogen gebruiken. Alle stroom komt van de zonnecellen op en rond het huis en ons water warmen we op in speciale zonnecelwatertanks.

Op het land bij het huis en in de kas verbouwen we veel groenten voor eigen gebruik, olijfbomen en de lemongrass & kruiden voor in Lenka’s Herbal Tea. Maar wat er ook staat is een familie van zo’n 100 uit de kluiten gewassen Aloë Vera planten. Er zijn kleintjes bij en de grootste is zo’n anderhalve meter groot. Met die planten kun je echt van alles doen. Eten, of beter gezegd: drinken in smoothies, verwerken in zeep, je kunt je hele lichaam en haar ermee insmeren. “Meen je dat nou?” Ja, dat doen we echt. Dat soort dingen ga je vanzelf doen als je erf en kas ermee vol staat. Niet voor niks zie je steeds meer cosmeticaproducten in de winkels met Aloë Vera als belangrijk bestanddeel. Ons groen is voornamelijk buiten om ons huis, maar wist je dat de Aloë Vera ook een perfecte slaapkamerplant is?

Je herinnert je waarschijnlijk dat planten in de slaapkamer slecht zouden zijn voor de gezondheid. Ja, dat klopt: Vroeger werd ons afgeraden om planten in de slaapkamer te houden. Planten produceren overdag namelijk met behulp van zonlicht zuurstof, en dat lukt ze ’s nachts niet. Dan nemen ze de zuurstof op uit de lucht en stoten ze CO2 uit. Uitvoerig onderzoek toonde echter aan dat het zuurstofverbruik van planten ’s nachts verwaarloosbaar is en dat je daarvan geen schade ondervindt.
Op het moment zegt men zelfs dat een kamerplant op de slaapkamer een heel goed idee is juist vanwege de extra zuurstof die ze overdag produceert en het feit dat ze de vochtigheidsgraad in de ruimte verhoogt, wat irritaties en luchtweginfecties kan voorkomen.

Dat heeft ons aan het denken gezet en dan ontstaan er nieuwe plannen en die zijn we aan het verkennen. Nou goed, hierover binnenkort meer. Meer over de Aloë Vera’s uit Andalusië, die het ook heel goed zullen doen op de Nederlandse slaapkamers. ; )


Over de auteur

Renée Ranti-Prins

Laat een antwoord achter