Verzending op dezelfde (voor 17:00 uur) of eerstvolgende werkdag.

single-shop-banner

Perfecte steaks van de Vleeschmeester met Olivarera olijfolie

De perfecte steak, daarvoor moet je bij de Vleeschmeester zijn.

In deze tijd zijn mensen op zoek naar gezonde, verantwoorde voeding van hoge kwaliteit. Voor liefhebbers van kwaliteitsvlees zijn er de 9 Vleeschmeester-filialen van Vleeschmeester door het hele land. Daar koop je scharrelvleesch van eigen bodem en originele import. Ze zijn zeer kritisch op de inkoop en doen geen enkele concessie op de kwaliteit en versheid. Het Vleesch komt van vertrouwde slachthuizen en is vrij van antibiotica of groeihormonen. En als er vlees geïmporteerd wordt zijn deze uiteraard voorzien van de benodigde (biologische) certificaten. Ze hebben ook elke week nieuwe aanbiedingen. Benieuwd wat de aanbieding van de week is? Die staat (klik) hier!

Als trouwe Olivarera vriend van het eerste uur besloot Vleeschmeester direct bij de start per winkel een boom te adopteren in zonnig Andalusië. Hiermee steunt elke winkel authentieke zelfstandig werkende biologische olijfboeren daar. In ruil krijgt de Vleeschmeester de biologische olijfolie uit de olijfgaarden en die geven zij dan weer cadeau aan de klanten bij aankoop van de steaks. Hieruit spreekt een grote waardering van de Vleeschmeesters voor ons concept en werken ze mee aan de steeds groter wordende kring van liefhebbers en trouwe klanten voor onze extra vierge olijfolie.

Los daarvan willen de Vleeschmeesters ook gewoon dat hun biefstukjes perfect gebakken worden thuis. Ons hebben ze het ook geleerd! Dat is ook precies wat de Vleeschmeester wil bereiken met het cadeauflesje olijfolie dat je bij elke steak krijgt. Het geheim zit hem in de bereiding nog vóór hij in de gloeiendhete pan gaat. Laat de biefstuk eerst een tijdje marineren en op kamertemperatuur komen in een badje van Olivarera olijfolie. Dat mag best even duren. Extra vet is dan niet nodig, je bakt de biefstuk gewoon om en om in de gloeiendhete pan tot de gewenste gaarheid.

Perfect Steak Olivarera Vleeschmeester

Wat is dan de perfecte gaarheid?

Rundvleesch is het lekkerste als het nog iets rosé is. Maar voor welke gaarheid jij gaat, helemaal rare of medium-well, is natuurlijk helemaal aan jou. Meten is weten, met een kernthermometer kun je de gaarheid van je steak als volgt controleren:

Zo rauw mogelijk? Ga dan voor een kerntemperatuur van 50-52 ºC.
Medium-rare heb je bij 55-58 ºC
Medium bij 60-63 ºC
En medium-well bij 65-67 ºC.
Well done zouden we voor een biefstuk niet aanraden
….. maar als je het echt graag wilt: mik dan op 72ºC

Haal de biefstuk uit de pan en laat het nog even rusten onder aluminiumfolie voor je het aansnijdt, zodoende verdelen de sappen zich weer door het vlees en loopt het er niet uit bij het aansnijden. Pak de biefstuk niet in in aluminiumfolie, want dan gaart hij te veel door, maar leg het er losjes overheen!

Succes gegarandeerd!

Over de auteur

Renée

Laat een antwoord achter