Roomijs met Olijfolie en gekonfijte olijven

Olijfolie ijs, in hippe restaurants in binnen- en buitenland vind je het op je dessertbordje of als toevoeging bij een voorgerecht. Misschien gaan je wenkbrauwen nu wat omhoog want het klinkt als een vreemde combinatie maar geloof me: olijfolie geeft je ijs een heerlijke rijke smaak en bijzondere twist. Nooit gegeten? Maak het eens, het is niet moeilijk. Als je roomijs kunt maken, draai je hier je hand niet voor om. Het recept is nagenoeg gelijk, je voegt op het laatst alleen nog olijfolie toe. Kies wel voor een kwalitatief goede Extra Virgen olijfolie. Vanzelfsprekend raden wij iedereen Olivarera Olijfolie aan…. Aan de slag! BENODIGDHEDEN Pannetje IJsmachine Kom Garde Glas Lepel pannetje INGREDIENTEN Voor het olijfolie roomijs: 500 ml volle melk 250 ml slagroom 3 eidooiers 150 gram witte basterdsuiker 125 ml Olivarera Extra Vierge olijfolie Voor de gekonfijte olijven: 100 gr uitgelekte zwarte olijven 100 gram suiker Beetje extra suiker voor het laagje aan de buitenkant Glas water BEREIDING OLIJFOLIE ROOMIJS Meng de melk, slagroom en suiker in een kom Verwarm het in een pan met dikke bodem op laag vuur Verwarm tot het warm is, maar zeker niet laten koken! Haal het warme mengsel van het vuur Klop de eidooiers … Continue reading Roomijs met Olijfolie en gekonfijte olijven