single-shop-banner

Tolóx – Pueblo blanco in la Sierra de las nievas

Mocht je ook van plan zijn af te reizen naar je geadopteerde olijfboom volgende zomer, dan brengen we graag ook ons prachtige witte dorp Tolóx onder de aandacht. Het is gelegen in natuurgebied La Sierra de las Nieves, dat is bijgeschreven op de Unesco Werelderfgoedlijst van biosfeer reservaten. Sinds vorig jaar haken de vrouwen van Tolóx kleurrijke parasols waarmee men ’s zomers de straten in het centrum versiert en voorziet van wat extra schaduw.

Bezoek Tolóx, prachtig pueblo blanco in Andalusië


Vanuit Tolóx kun je verschillende wandelroutes maken. Vrijwilligers leiden de wandelaars via eeuwenoude bergroutes dwars door de natuur en olijfbomen o.a. naar de hoogste top in de wijde omgeving, de Torrecilla (alt. 1919 m) of de waterval Charco de la Virgen. In Tolóx zelf is o.a. het museum te bezoeken en het Balneareo (spa). En natuurlijk kun je er terecht voor tapas en meer in diverse gelegenheden.

Breng ook zeker een bezoek aan onze favoriete geitenkaasboer: Quesería el Albarejo. Daar ziet u hoe de geiten die de olijfgaarden in de wijde omgeving begrazen gemolken worden en hoe de Spaanse geitenkaas gemaakt wordt.

Slapen in Tolóx
Kom je met de camper en zoek je een rustige plek net buiten het dorp, in de rust tussen de olijfgaarden? Boek staplek aan het zwembad. Hoog boven het dorp vind je het prachtige hotel Cerro de Hijar met restaurant. Wil je daar eten? Zorg dat je reserveert want het is regelmatig volgeboekt.

Bezoek tijdens je trip door Andalusië ook Ronda, Álora en El Chorro!

Over de auteur

Renée

Comments are closed.