Verzending op dezelfde (voor 17:00 uur) of eerstvolgende werkdag.

single-shop-banner

Waarom Olivarera

(H)eerlijke olijfolie = Heerlijk en Eerlijk

Over smaak valt niet te twisten. Je hebt olijfolie, lekkere olijfolie en (h)eerlijke olijfolie. De maximale zuurgraad van Extra Virgen olijfolie is 0.8 %. Die van Olivarera Olijfolie uit Álora bijvoorbeeld ligt echter lager dan dat, namelijk op 0,5 %. De olijfolie van Los Villalones heeft een zuurgehalte van slechts 0,2%, de olijfolie van Gil Luna uit El Burgo heeft een nog lager zuurgehalte van 0,18% en bovendien een hoog gehalte van het antioxidant Oleocanthal.

Bij de grootschalige productie van olijfolie is smaak en samenstelling niet het allerbelangrijkste. Met trucjes wordt op een listige manier een olie geproduceerd, die veel minder gezond is. Toch mag die de naam Extra Virgen dragen. In de praktijk is die olie niet zo maagdelijk als de grootschalige producenten doen voorkomen. Kwalitatief mindere olie wordt op “geraffineerde” wijze ontdaan van bijsmaken en door toevoeging van 10 à 15 % E.V.O.O. (Extra Virgin Olive Oil) weer wat op smaak gebracht. Qua samenstelling, smaak en eigenschappen heeft het met met echte Extra Virgen olijfolie niet veel te maken.

Steun voor eerlijke olijfboeren

De olijfboeren met wie Olivarera samenwerkt doen niets liever dan een zuiver kwaliteitsproduct leveren. Olivarera wil deze boeren in vrede, zonder angst voor hun voortbestaan, laten doen wat ze het beste kunnen en hun prachtige product rechtstreeks op de Nederlandse Markt aanbieden. De boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun olijfolie, die Olivarera niet verder bewerkt en volgens hun maatstaven aan u levert. Olivarera daagt u uit eens een Extra Virgen Olijfolie uit uw supermarkt te vergelijken met de Extra Virgen Olijfolie van Olivarera, linea recta van de koude pers bij de Spaanse boer, in Nederland op tafel. Wedden dat zelfs de grootste leek het verschil onmiddellijk ruikt en proeft. Je wilt echt nooit meer iets anders!

Samengevat:

  • Olivarera verkiest kwaliteit boven kwantiteit
  • Olivarera betaalt de boer een eerlijke prijs voor (h)eerlijke olijfolie
  • Het sponsorplan Adopteer een olijfboom van Olivarera biedt de kleinschalige boeren uitzicht op een veilige toekomst
  • De smaak van de biologische olijfolie van Olivarera  of  Gil Luna of Los Villalones is zo veel aangenamer dan wat er te koop is in de Nederlandse supermarkten
  • Olivarera bekommert zich om te toekomst van de boeren en hun traditionele verbouwing en kleinschalige verwerking van olijven.
  • Olivarera draagt ertoe bij dat ook in de toekomst nog E.V.O.O. van deze kwaliteit te verkrijgen is